Cine nu îndrăgește primăvara? Ziua devine mai lungă, noaptea se scurtează, soarele își arată timid razele și ne mângâie cu căldura lui suavă, natura se trezește la viață, iar noi, oamenii, tânjim după emoţii înviorătoare, care să ne facă să ne resimțim vii, bucuroși și relaxați.

Chiar și casa noastră are nevoie de o reîmprospătare, așa că în acest articol vom vorbi despre cum poți aduce primăvara în dormitorul tău, metaforic vorbind. 🙂

Soluții simple care vor da culoare dormitorului, îți vor umple de parfum camera și o vor lumina – elemente decorative care îți vor da o doză de bună dispoziție, îți vor face casa primitoare, caldă și vor aduce un aer proaspat.

Trebuie doar să ții cont de anumite aspecte esențiale în decorarea camerei destinate somnului, potrivită atât pentru somn, cât și pentru relaxare. Dormitorul este santuarul în care te retragi la final de zi să îți încarci bateriile, să te refaci după o zi lungă și obositoare, dormitorul este oaza de liniște și relaxare.

 

CULOARE

 

Intensitatea și temperatura culorilor diferă foarte mult în funcție de stilul de viață și de personalitatea persoanelor care simt nevoia unei schimbări. Culorile recomandate pentru dormitorul tău sunt cele care te fac să te simți confortabil, sporindu-ți relaxarea, ajutându-te să dormi cât mai liniștit și profund. Alege o culoare preferată, pe care să o utilizezi în diverse tonuri și nuanțe, astfel încât să creezi o armonie echilibrată în cameră.

Cea mai potrivită alegere pentru tine este cea care îți oferă un mediu plăcut în care să te odihnești. Ține cont de simbolistica și implicațiile pe care le aduce fiecare culoare sau nuanță aleasă, având în vedere nu doar detaliile, ci și imaginea de ansamblu a dormitorului tău. Bazează-ți alegerile pe preferințele personale, îmbunătățind orice alegere inspirată din diverse surse, cu elemente proprii.

 

Dacă îți place textura lenjeriei de pat de mai sus, vezi modelele din shop de la Hop Design, atât pentru paturile matrimoniale, cât și pentru paturile celor mici. Culori pastelate, țesătură moale și rezistentă spălărilor automate multiple.

 

PROSPEȚIME

 

Folosește plante naturale pentru dormitor. Anumite plante pot ajuta nu numai la absorbția dioxidului de carbon, dar și la absorbția altor substanțe toxice. Valeriana este una din cele mai bune plante pentru locuința ta. Pe lângă faptul că o poți utiliza pentru a prepara infuzii, ea te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine.

Somnul nesatisfăcător îți reduce nivelul de energie fizică și mintală, îți modifică dispoziția și te împiedică să te concentrezi. Iasomia este o plantă exotică ce poate calma corpul și mintea. S-a demonstrat că aceasta poate ține sub control anxietatea, îmbunătățind astfel calitatea somnului. Plus că emană un parfum delicat.

Aloe vera este una dintre cele mai bune plante pentru a purifica aerul din locuință. Aceasta emite oxigen pe timp de noapte, susținând somnul adânc și revigorant. Aloe vera este ușor de crescut și întreținut, neavând nevoie de îngrijire specială sau udare constantă.

Citește mai multe despre acest subiect pe blogul Adelei Pârvu – 5 plante potrivite în dormitor pentru un somn liniștit

 

 

SPAȚIU

 

Dacă îți dorești să câștigi locuri suplimentare pentru depozitare și organizare în dormitor și, totodată, să sporești senzația vizuală de spațiu, nu este nevoie de investiții mari, ci doar de creativitate. De la rafturi suspendate până la paturile rabatabile, se pot găsi idei de bun gust și de calitate, special concepute pentru a maximiza spațiul și a oferi locuri în plus de depozitare.

Majoritatea ideilor de decorare a dormitorului prezintă patul pe mijlocul camerei, lucru care te dezavantajează în cazul unui dormitor mic. Pentru a maximiza spațiul, așează patul în colțul camerei, creând astfel efectul unei zone de dormit, plăcută și confortabilă.

Dimensiunea patului ales contribuie la atmosfera creată în dormitor, de aceea este recomandat ca lungimea acestuia să fie mai mare cu 20 cm decât cea a corpului. Pentru a avea libertate de mișcare în cameră, patul ar trebui amplasat la o distanță de minimum 60 cm față de perete sau piesele de mobilier din cameră.

 

Patul de mai sus este realizat în fabrica noastră proprie și include somieră rabatabilă, cu posibilitatea de a depozita lucruri sub pat. Tăblia de pat capitonată, dar și cadrul de pat, au fost realizate manual. Proiect special pentru o reședință din București.

 

ARMONIE

 

Din punctul de vedere al unui expert în Feng Shui, este imposibilă separarea completă a vieţii private de activitatea profesională. Pentru a avea un bun randament la locul de muncă, liniştea spiritului şi un organism odihnit sunt absolut necesare. În acest scop trebuie să se ţină seama de traseele fluxurilor energetice care străbat clădirile.

Poziţia patului în dormitor este esenţială, amplasarea sa în dreptul uşii sau sub o grindă fiind total contraindicată. Dacă fluxul energetic face un unghi ascuţit cu patul, efectul asupra organismului este dezastruos. Iar cine are o coloană sau un stalp de susţinere în dormitor, ar face mai bine s-o îmbrace în oglinzi pentru a-i contracara efectul negativ.

Află mai multe despre acest subiect citid articolul nostru ”Tu cum îți așezi patul în dormitor? – 6 sfaturi Feng Shui care te vor ajuta să îți armonizezi dormitorul”

 

 

LUMINA

 

Amenajarea dormitorului se realizează în funcție de dimensiuni, de formă, de modul în care pătrunde lumina naturală, de stilul dorit, de specific. Acesta trebuie să fie refugiul vostru și să vă ajute să vă reîncărcați fizic și moral după o zi lungă. Lumina naturală sporește gradul de confort, de aceea cea mai indicată amplasare a patului este în funcție de punctele cardinale, alegerea potrivită fiind spre sud-vest.

Iluminatul este strâns legat de gamă cromatică aleasă pentru dormitor și trebuie să însumeze cele trei componente majore: iluminatul general, cel de lucru în zonă noptierelor, sub formă de veioze, aplice și iluminatul decorativ în scafe. Cu un iluminat ales corect vă puteți crea starea emoțională dorită în orice moment al zilei.

 

 

 

Ești în căutarea unei idei inspiraționale pentru amenajarea dormitorului?

Mai jos ți-am pregătit o galerie foto, sperăm să te inspire.

O primăvară frumoasă!

 

 

 

Sursă: www.xtdeco.ro, www.architectureartdesigns.com, www.homify.ca, www.enigmatica.ro